Plazatio

Mediterraneo 01 _ Private Villa

Eivissa . Illes Balears . España

Detalles del proyecto

Tipo: Edificación, obra nueva
Superficie de parcela (m2): 6.000
Superficie construida (m2): 1.600


Eivissa

ver mapa

Info

Imágenes realizadas por Fernando Alda. The main concept of the building is the fusion of the Mediterranean culture with the natural environment. Inspired by the roman villa and by Spanish and Arab heritage, the house takes form through the natural lexicon of Italian expressionism (Moretti, Michelucci etc.), which also maintains a strong memory of Rudolf Steiner. For us, infact, designing a contemporary building in 2016 means establishing a dedicated dialogue with history and with nature. So for example the continuous inside outside relationship obtained by the big glass windows, is filtered by hanging gardens, canopies and custom made bamboo shutters, that are a reminiscence of the traditional awnings and latticework Moucharabieh. The typical central patio is the fulcrum of a complex network of multi level paths and, at the same time, as the impluvium was used to gather water, it is enriched by a waterfall and creek that connects the two swimming pools. The Villa shape, follows the natural slope of the ground and it is lying perfectly on the hill, in a shape the reminds of an amphitheater, surrounded by nature. The use of simple materials like irregular board formed concrete and drywalls, underlines the desire to avoid a popular image of luxury, while instead pursuing a connection with the island, the ground and its tradition. The result is thus informal and hospitable, according to the lessons of Busiri Vici, Couelle and Vietti. The plan is composed by three different levels, that are organically connected by curved paths and stairs, but physically divided in specific functions. Ground Floor: in the north wing there is the master suite (with large living space and wardrobe) on the south wing six guest rooms, externally the main pool. First Floor: Living room (with a 15m sliding door) dining room, kitchen, gym, spa, secondary external pool. Second Floor: Belvedere living room

más info

publicado el 27/01/2017

Comentarios (0)

Proyecto promovido por:
CTAA . Colegio Territorial de Arquitectos de Alicante

 

Colegios asociados a Plazatio

Colegio Territorial de Arquitectos de Alicante Colegio Territorial de Arquitectos de Castellón Colegio Oficial de Arquitectos de Asturias Colegio Oficial de Arquitectos de Murcia Colegio Territorial de Arquitectos de Valencia Colegio Oficial de Arquitectos de la Comunidad Valenciana

Empresas colaboradoras de Plazatio

Revestech . Geomembranas de Alta Tecnología Actiu MAPEI Globalfinanz Universidad de Alicante Schlüter-Systems Rockwool Mecanoviga Grespania Cosentino_pzt BpmLighting_pzt Finsa_pzt Uretek_pzt Sanigrif Velux Alucobond Technal Grafetech Ideatec logo finstral HFDiseño Persax Daikin Porcelanosa Grupo Puma Campaña LafargeHolcim Logo Parex Campaña Ferri Sido Madera Campaña Menard 2016 Kerakoll Laterlite Sika Montes Tallón Strongforms Alumed Murprotec Fiberlight Campaña 2017 Sabadell Campaña 2017 Gibeller Campaña 2017 HNA Marpafont EnergyPanel Grupo Valero EcoCero Campaña Knauf Emac Logo siber Campaña Canon Campaña 2018 Valentín Sánchez Campaña 2018 Sofise Escandella Campaña ITT 2018 Campaña 2018 Hispalyt Albergrass Campaña Mercedes Campaña Procolor Campaña MarmolSpain Campaña Gasbeton Campaña TDS Campaña Würth campaña Newker 2019

Ver vídeo de Youtube
add
Top