Plazatio

Transforma Art Studios

Portugal . Portalegre . Portugal

Detalles del proyecto

Tipo: Edificación, rehabilitación
Superficie construida (m2): 1.750

Torres Vedras
Portugal

ver mapa

Info

This project is based on the adaptation of a number of buildings in the historic centre of Torres Vedras so as to accommodate an innovative arts centre dedicated to music, performance, new media and the visual arts. The ambitions of the young institution, as well as the willingness to integrate and rehabilitate the urban ensemble – including a small housing scheme complete with its own street – determined that the Transforma headquarters should play on the ambiguity between public and private. While a cafeteria in the lower floor potentially expands onto the adjacent plaza through the main entrance, a newly minted urban pathway extends the existing alley to connect different levels of the city. Offering diverse spatial experiences, including the possibility of public passage, this path gives access to the multipurpose, kidney shaped auditorium that constitutes the central core of the arts organization. In general, public facades are minimally transformed, while new internal “organs” push against the old walls as a set of volumes and capsules linked to new functions and uses. Different colours are used to characterize these capsules as a basic process to claim their presence and exceptional character.

más info

publicado el 26/06/2017

Transforma Art Studios . Portugal . Portalegre . Portugal
EQUIPA | TEAM
Pedro Gadanho + CVDB Arquitectos Associados

ARQUITECTURA – AUTORIA E COORDENAÇÃO | ARCHITECTURE - AUTHORSHIP & COORDINATION
Cristina Veríssimo
Diogo Burnay
Pedro Gadanho

ARQUITECTURA – COLABRAÇÃO | ARCHITECTURE - COLLABORATION
Rodolfo Reis
Joana Barrelas
João Falcão
Ariadna Nieto
Miguel Travesso

ESPECIALIDADES | ENGINEERING
Projectual

LOCAL | LOCATION
Torres Vedras - Portugal

CLIENTE | CLIENT
Transforma

PROCEDIMENTO | PROCEDURE
Encomenda Privada | Private Commission

CRONOLOGIA | CHRONOLOGY
Projecto | Project – 2010
Obra | Construction – 2014

ÁREA DE CONSTRUÇÃO | CONSTRUCTION BUILT AREA
1.750,00 m²/sqm

CUSTO TOTAL DE CONSTRUÇÃO | TOTAL CONSTRUCTION COST
950.000,00 Euros

CRÉDITOS FOTOGRÁFICOS | PHOTOGRAPHY
Fernando Guerra | FG+SG

Comentarios (0)

Proyecto promovido por:
CTAA . Colegio Territorial de Arquitectos de Alicante

 

Colegios asociados a Plazatio

Colegio Territorial de Arquitectos de Alicante Colegio Territorial de Arquitectos de Castellón Colegio Oficial de Arquitectos de Asturias Colegio Oficial de Arquitectos de Murcia Colegio Territorial de Arquitectos de Valencia Colegio Oficial de Arquitectos de la Comunidad Valenciana

Empresas colaboradoras de Plazatio

Revestech . Geomembranas de Alta Tecnología Actiu MAPEI Globalfinanz Universidad de Alicante Schlüter-Systems Rockwool Mecanoviga Grespania Cosentino_pzt BpmLighting_pzt Finsa_pzt Uretek_pzt Sanigrif Velux Alucobond Technal Grafetech Ideatec logo finstral HFDiseño Persax Daikin Porcelanosa Grupo Puma Campaña LafargeHolcim Logo Parex Campaña Ferri Sido Madera Campaña Menard 2016 Kerakoll Laterlite Sika Montes Tallón Strongforms Alumed Murprotec Fiberlight Campaña 2017 Sabadell Campaña 2017 Gibeller Campaña 2017 HNA Marpafont EnergyPanel Grupo Valero EcoCero Campaña Knauf Emac Logo siber Campaña Canon Campaña 2018 Valentín Sánchez Campaña 2018 Sofise Escandella Campaña ITT 2018 Campaña 2018 Hispalyt Albergrass Campaña Mercedes Campaña Procolor Campaña MarmolSpain Campaña Gasbeton Campaña TDS Campaña Würth campaña Newker 2019 Logo Fassa Saint Gobain Ecophon Campaña Zhender 2020 Logo Jaga

Ver vídeo de Youtube
add
Top