Plazatio

Torre de Palma Wine Hotel

Portugal . Portalegre . Portugal

Detalles del proyecto

Tipo: Edificación, obra nueva

Monforte
Portugal

ver mapa

Info

Photography Eduardo Nascimento e João Fôja In the landscape of the great lowlands of the Alentejo region, the Torre de Palma estate includes an extent of agricultural fields and a sizable group of buildings confined on the southeast side of the property. The project for the installation of a Wine Hotel in this particular environment aimed to respond to the new functional program while respecting the architectural and morphological features of the built aggregate and its surrounding landscape. The intervention included both the repair and remodeling of the old farm buildings and the construction from scratch of a new set of buildings, based on precise gestures, respecting the lands' exceptional features. In the reconstruction of the pre-existent structures, the general configuration of each building was kept, comprising only a few minor changes in the interior spaces and the insertion of new openings when needed. Wherever necessary, structural elements, roofs or coatings were also replaced. The new constructions had two different natures: entirely new buildings that were placed outside of the original built aggregate and new buildings that replaced old constructions – degraded and with no historic or architectonic interest – with a new common material identity: concrete structure, masonry walls and concrete slabs roofs. In general, the land kept its original features with subtle variations according to the specificity of each area of the estate. In order to unify the space, the main yard was paved with stabilized clay, bounded by a perimeter in traditional white marble cobblestone from the Alentejo region. Outside the main aggregate, five different areas were created: a vineyard close to the ancient “levada” (a traditional irrigation channel); an olive grove close to the new swimming pool; a kitchen garden with large garden beds for organic vegetables and herbs; an orchard area close to the farm warehouses and a meadow area close to the stables and the horse riding arena.

publicado el 18/02/2015

Comentarios (0)

Proyecto promovido por:
CTAA . Colegio Territorial de Arquitectos de Alicante

 

Colegios asociados a Plazatio

Colegio Territorial de Arquitectos de Alicante Colegio Territorial de Arquitectos de Castellón Colegio Oficial de Arquitectos de Asturias Colegio Oficial de Arquitectos de Murcia Colegio Territorial de Arquitectos de Valencia Colegio Oficial de Arquitectos de la Comunidad Valenciana

Empresas colaboradoras de Plazatio

Revestech . Geomembranas de Alta Tecnología Actiu MAPEI Globalfinanz Universidad de Alicante Schlüter-Systems Rockwool Mecanoviga Grespania Cosentino_pzt BpmLighting_pzt Finsa_pzt Uretek_pzt Sanigrif Velux Alucobond Technal Grafetech Ideatec logo finstral HFDiseño Persax Daikin Porcelanosa Grupo Puma Campaña LafargeHolcim Logo Parex Campaña Ferri Sido Madera Campaña Menard 2016 Kerakoll Laterlite Sika Montes Tallón Strongforms Alumed Murprotec Fiberlight Campaña 2017 Sabadell Campaña 2017 Gibeller Campaña 2017 HNA Marpafont EnergyPanel Grupo Valero EcoCero Campaña Knauf Emac Logo siber Campaña Canon Campaña 2018 Valentín Sánchez Campaña 2018 Sofise Escandella Campaña ITT 2018 Campaña 2018 Hispalyt Albergrass Campaña Mercedes Campaña Procolor Campaña MarmolSpain Campaña Gasbeton Campaña TDS Campaña Würth campaña Newker 2019

Ver vídeo de Youtube
add
Top